Mere klor i svømmehaller med særlig lavt klorindhold skal give en sikker beskyttelse mod corona



Svømmehaller, der i dag kører med særlig lavt klorindhold, bør hæve koncentrationen for med sikkerhed at fjerne coronavirus.

Sådan lyder det fra Miljøstyrelsen og sundhedsmyndighederne.

Miljøstyrelsen og sundhedsmyndighederne fraråder at operere med et lavere niveau af frit klor end 0,8 mg/L for at sikre inaktivering af coronavirus.

Det sker efter, at Styrelsen for Patientsikkerhed over for Miljøstyrelsen har rejst tvivl, om et klorniveau i svømmebassiner på mellem 0,4 - 0,8 mg/L er tilstrækkeligt til at inaktivere coronavirus.

Desinfektion med klor efter gældende kvalitetskrav for klor på ca. 1 mg/L og en pH-værdi på 7 vil slå de mest hyppige mikroorganismer ihjel.

Men ved lave klor-koncentrationer på under 0,8 mg/L har sundhedsmyndighederne på nuværende tidspunkt ikke et faktuelt kendskab til, om det er tilstrækkeligt til at inaktivere coronavirus.

Kvalitetskravene til indholdet af frit klor er beskrevet i bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet (BEK nr. 918 af 27/06/2016 Miljø og Fødevareministeriet 2016). I lyset af de nye oplysninger vil reglerne blive taget op til revision. 

Skrevet af Maj-Britt Marschall