Svømmebade lukkes i hele landet



Alle landets svømmebade skal lukke

Alle lokaler, hvor der udøves idræts- og foreningsaktivitet, skal holdes lukkede for offentligheden. Sådan lød det i går fra regeringen, der har besluttet at udvide den delvise nedlukning til hele landet.

Det stigende smittetryk har i de seneste uger affødt lokale restriktioner og kommunale nedlukninger.

69 kommuner var indtil i går omfattet af restriktionerne, men de er nu blevet udbredt til hele Danmark. Det betyder, at alle lokaler, hvor der dyrkes idræt- og foreningsaktivitet, skal holdes lukkede for offentligheden fra den 16. december.

Kulturministeriet understreger, at de samme lokaler fortsat kan holdes åbne for daginstitutioner, skoler, folkehøjskoler mv. Hvis kulturinstitutioner holder åbent for dagtilbud, skoler og folkehøjskoler, betragtes de imidlertid ikke som tvangslukkede.

De pågældende institutioner vil dog stadig kunne søge de generelle kompensationsordninger for faste omkostninger og lønkompensation samt aktivitetspuljen til kulturaktiviteter til støtte for aktiviteterne.

Kulturministeriet har i den forbindelse opdateret sin Q&A, så den er i overensstemmelse med de nye udmeldinger. Derudover har ministeriet valgt at samle alle spørgsmål/svar i ét samlet dokument. Det finder du lige her.

Sidst men ikke mindst har regeringen udgivet en pjece, der forholder sig til de skærpede tiltag. Den kan du læse lige her.

Restriktionerne gælder indtil videre til og med den 3. januar 2021. 

Casper Holm Skrevet af Casper Holm