Svømmehallerne må holde åbent


Svømmehaller skal ikke lukke ned 

Fredag den 17. december 2021 har regeringen indført nye restriktioner og anbefalinger, der alle træder i kraft søndag den 19. december kl. 8.00.

Kulturministeriet har efterfølgende udsendt oplysninger om betydningen for idræts- og fritidslivet, og Danske Svømmebade er samtidig blevet inviteret til møde i Sektorpartnerskabet for Kultur og Idræt på mandag den 20. december. 

Badelande skal lukke

Badelande skal sammen med forlystelsesparker, legelande mv. lukke helt ned, og vi ved, at dette igen vil give os udfordringer med definitionerne, da mange svømmehaller har rutsjebaner mv.

Danske Svømmebade har tidligere skrevet om udfordringen, men det er vigtigt at understrege, at vi endnu ikke har retningslinjerne for denne nedlukning, og at vi derfor pt. kun kan holde os til skelnen mellem badeland og svømmehal.

Svømmehaller må holde åbent

For svømmehaller må GERNE holde åbent - de er specifikt nævnt i pressemeddelelsen fra KUM som et af de steder, hvor der indføres krav om mundbind, og der er derfor ikke tvivl om, at man som svømmehal fortsat må holde åbent.

Der skal dog bæres mundbind, holdes afstand og ageres med sund fornuft i forhold til at begrænse smittespredningen.

Du kan læse den udsendte tekst fra Kulturministeriet her: Pressemeddelelse

 

Karin Rye Riddermann Skrevet af Karin Rye Riddermann