Julehilsen fra formanden



Julehilsen fra formanden, Mette Thau Bendstrup

Først og fremmest tak til de mange af jer, der har budt mig velkommen som ny formand i Danske Svømmebade, både på vores sociale medier og i min indbakke. Det er en rigtig dejlig begyndelse at få på mit formandskab, og jeg lover, at jeg vil gå til opgaven med stor ydmyghed og masser af ildhu. 

Corona fylder stadig

Her på tærsklen til 2022, er vi samtidig knap to år inde i pandemien, hvor vi har levet i en meget omskiftelig hverdag og med meget kort varsel har skulle omstille os til nye restriktioner og krav.

Vi var nok mange, der håbede, at 2021 ville blive et mere normalt år sammenlignet med året før. Bedst som det hele lysnede i sommer, og alle restriktioner blev udfaset, kom den nye Omikron-variant. Vi ser nu atter en stigning i smittetallene og heraf flere restriktioner. Badelande er nu lukkede ned, mens svømmebade fortsat må holde åbent, dog med krav om mundbind og coronapas. 


Husk at du på vores hjemmeside altid kan holde dig opdateret på gældende bekendtgørelser, retningslinjer samt anbefalinger vedr. corona. Du finder siden her

Vi har netop opdateret hjemmesiden med de nyeste krav og anbefalinger fra Kulturministeriet. 
 

Fokus på sikkerhed 

2021 har heldigvis ikke kun handlet corona, vi har nemlig også haft en stort fokus på sikkerhed i svømmebadet. Vi har blandt andet sat spot på de manglende uddannelseskrav til livredderne, og at vi som interesseorganisation ønsker et nationalt uddannelseskrav til livredderne.
 
Vi er derfor rigtig glade for, at vi er blevet en del af en arbejdsgruppe under Rigspolitiet, der nu skal se på modelregelsættet for badesikkerhed fra 2008.

Vi har netop modtaget invitationen til det første møde, og vi glæder os til at fortælle meget mere om arbejdet i gruppen, og de resultater, der forhåbentlig kommer ud af det.

Er du gået glip af vores artikler om sagen, kan du læse meget i det seneste nummer af Svømmebadet.
 
Svømmebadet nr. 66
 

Årsmøde 2022 – back to normal

Vi havde store forventninger til vores årsmøde i 2021, som vi havde navngivet AquaShare Live. I samarbejde med et eventbureau, havde vi rystet posen godt og grundig, og gentænkt hele årsmøde-konceptet.

Desværre måtte arrangementet så grueligt meget igennem med flytninger, reduktioner, nye flytninger, restriktioner, der betød, at det endelige arrangement var temmelig langt fra det oprindeligt planlagte. Heldigvis gik alt op i en højere enhed, og i begyndelsen af september kunne vi samle den danske svømmebadsbranche i Billund til et par fantastiske dage med fokus på faglighed og netværk. 

I 2022 har vi besluttet at gå tilbage til årsmødet, som det oprindeligt var. Det betyder, at vi allerede d. 15.-16. marts mødes på Comwell i Fredericia til to dage med oplæg, debat, netværk og fokus på fællesskabet.

Allerede nu kan du tilmelde dig årsmødet. Det gør du via vores hjemmeside, hvor du også finder programmet for Årsmøde 2022. 
 
Læs mere og tilmeld dig Årsmøde 2022
 

Rokade i bestyrelsen

Med mig som ny formand i Danske Svømmebade, har der samtidig været omrokeringer i bestyrelsen. Henrik Due fra Svømmestation Danmark bliver ny næstformand. Mens Lone Madsen fra Tønder Svømmehal, der har været suppleant siden 2020, indtræder som bestyrelsesmedlem. 

Kenneth Laursen fra Cabola træder desværre ud af bestyrelsen, det sker på baggrund af interne omrokeringer i Cabola. Her får Kenneth fremover en mere fremtrædende rolle i Cabola Teknik, hvor også bestyrelsesmedlem, Mads Ramsing er ansat. 

Kenneth Laursen overlader sin plads til Carsten Heuck Jørgensen fra Sweco, der har været suppleant siden 2019.

Vi glæder os alle til at tage fat på bestyrelsesarbejdet i det nye år, og husk, at vi altid gerne vil høre fra jer, hvis der er forhold eller andet, I ønsker, at vi skal tage fat på. 
 
Med ønsket om en glædelig jul samt et lykkebringende nytår

Med venlig hilsen

Mette Thau Bendstrup,
Formand, Danske Svømmebade
 
Skrevet af Maj-Britt Marschall