69 kommuner lukker delvist ned



Tal fra SSI viser, at der er høje smittetal i kultur- og fritidsbranchen 

Høje smittetal i kultur- og fritidsbranchen

 

Det er slut med at tage i svømmebadet resten af året i 69 af landets kommuner. Smittetallene for de ansatte i branchen kommer ind på en tredjeplads, kun overgået af Social- og sundhedsvæsenet samt hotel- og restaurationsbranchen, viser tal fra SSI.

Af Anita Leth Jensen, Danske Svømmebade

Fredag d. 11. december træder nye skærperede restriktioner i kraft i yderligere 31 kommuner. Det betyder, at 69 kommuner nu skal lukke delvist ned. Det gælder blandt andet idræts- og fritidsfaciliteter og dermed svømmebadene, der skal lukke for offentlig adgang. Tal fra SSI viser, at de ansatte i kultur- og fritidsbranchen placerer sig på en tredjeplads over erhverv med flest smittede.

Professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos, udtaler til TV2 Nyhederne, at det giver rigtig god mening, at man lukker ned de steder, hvor smittespredningen sker. Vi kan selvfølgelig ikke lukke sundhedsvæsenet ned, men må i stedet lukke andre steder, forklarer professoren.

Tal med usikkerheder

Tallene fra SSI skal vurderes med forbehold, for der er flere usikkerheder, der skal tages højde for. Blandt andet viser tallene kun, hvor mange ansatte i branchen, der bliver testet og smittet, men fortæller derimod ikke noget om, hvor udsatte gæsterne har været.  

Skrevet af Maj-Britt Marschall