Airdome kan være løsningen på svømmehalsmangel



Herlufmagle friluftsbad kan være løsningen, efter at Herlufsholm Svømmehal måtte lukke i juni måned.

I juni blev Herlufsholm Svømmehal lukket, da der blev konstateret tæring i de bærende tagkonstruktioner, til stor ærgrelse for de mange gæster, der plejer at komme i svømmehallen.

Men nu kan løsningen være på vej i form af en airdome over Herlufmagles Friluftsbad, skriver TV2 ØST i en artikel. Airdomen er en oppustelig hal, der vil gøre det muligt at bruge friluftsbadet i efterårs- og vintermånederne også.

Selvom forslaget endnu ikke er endeligt vedtaget i udvalget, er det ifølge Andreas Pourkamali (R), der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Næstved, en god løsning på manglen på svømmehal.

- Det kommer til at gøre en kæmpe forskel. Og de meldinger, jeg har fået herfra, er, at man er super klar til at træde til. Vi havde ellers været klar til at lukke ned ved månedens udgang for sæsonen - men den forlænger vi lige med efterår og vinter også, siger Andreas Pourkamali til TV2 ØST.

Forslag bringer glæde

En af de grupper, der har været ramt at svømmehalslukningen i juni er Næstved Svømmeklub, der hilser løsningen med en Airdome velkommen.

- Lige nu er vi meget, meget hårdt ramt af lukningen af svømmehallen. Vi måtte lukke tilmeldingen i år efter tre timer. Vi skulle gerne have omkring 2.500 medlemmer i år, men lige nu er der kun 1.000. Så vi er bare glade for, at man hos Næstved Kommune arbejder på at finde nogle gode løsninger, for på den lange bane at hjælps os med at få vandtid til medlemmerne i klubben, fortæller Nikolaj Nissen, der er formand for Næstved Svømmeklub, til TV2 ØST.

Skrevet af Maj-Britt Marschall