Årsmøde og Generalforsamling 2023



 

I sidste uge var der Årsmøde og Generalforsamling i velkendte rammer på Hotel Legoland i Billund. I år var der også mulighed for leverandører at booke et cafebord, hvilket for mange betød en masse uforpligtende snakke med potentielle kunder.

Temaerne for de to dage var Sikkerhed og Bæredygtighed, som begge er temaer, der optager mange af vores medlemmer.

Udover temaerne var der også oplæg der præsenterede et nyt tiltag og en gammel kending i ny model – nemlig Svømmebadsværtsuddannelsen, der er et helt nyt tiltag, og erhvervslivredderprøver, der er ændret en smule og gjort endnu bedre.

 

Bæredygtighed

Årsmødets første dag foregik under temaet bæredygtighed, hvor blandt andet Alberto Bruno fra firmaet Transsolar gav os et indblik i deres arbejde med zero-emission bygninger, og Peter Thygesen gav sit bud på, hvordan man bedst får en bæredygtig ventilation i svømmehallen.
Og så gav Lene Bach os et indblik i belastningsreguleret drift, og fortalte om nogle at de ting, man skal være opmærksom på, når man kører med dette, og hvilke bassiner man typisk vil se de største besparelser på.

Derudover var der sat god tid af til at få en snak med de mange leverandører, der havde booket et bord, og det var der mange, der benyttede sig af.


Sikkerhed

2. dagen stod i sikkerhedens tegn, hvor vi kom ind på, hvordan Erhvervslivredderprøven er blevet ændret, samt hvilke fordele det giver. John Mogensen fortalte ærligt om de vilkår, som mange livreddere i svømmehaller står overfor, og hvordan det øger kravene til livredderne, mens Niklas Breindahl fortalte om de nye muligheder, der er kommet med et nationalt kursus, der gør det lettere at få lov til at bruge ilt i genoplivningsarbejdet.

Dag to sluttede af med et opløftende indlæg af Anders Seneca om udfordringen ved morgensvømmere, hvor mange regler der er for mange i et omklædningsrum, og hvordan fokus væk fra kerneopgaven kan øge følelsen af travlhed og mistrivsel på arbejdspladsen.

 

Generalforsamling

Onsdag eftermiddag var det tid til Danske Svømmebades generalforsamling, og bestyrelsens beretning, der blev fremlagt af formanden Mette Bendstrup. I den blev der lagt vægt på energikrisen, og de udfordringer mange svømmebade har stået med som følge af den. Dertil kommer den øgede interesse fra pressen, der flere gange i løbet af det forgange år har ønsket at få Danske Svømmebades blik på situationen.

Ligeledes fortalte Mette lidt om de forskellige samarbejder som Danske Svømmebade deltager i. Det gælder blandt andet samarbejdet med Miljøstyrelsen, om hvordan vi oplever vores rammebetingelser, samarbejdet med SvømDanmark, Rådet for Større Bade- og Vandsikkerhed, FOA og HI om Erhvervslivredderprøven, og samarbejdet med HI og IUCE om den helt nye Svømmebadsværtsuddannelse.

Og så talte formanden også kort om den gode opbakning der er til både kurser og events i Danske Svømmebade, med udsolgte arrangementer i både august og november 2022.

Du kan læse hele beretningen her.

 

Den nye bestyrelse

Den nye bestyrelse, der blev valg på generalforsamlingen, er alle gengangere. Både formand Mette Thau Bendstrup, bestyrelsesmedlemmerne Lone Madsen og Mads Ramsing, samt suppleanterne Jesper Misfeldt, Peter Thygesen og Eddie Kjær Larsen blev alle genvalgt.

Skrevet af Maj-Britt Marschall