Badelande er IKKE omfattet



Af Karin Rye Riddermann

I tirsdags brugte vi i Danske Svømmebades sekretariat det meste af dagen på at få bekræftet, at den genåbning af indendørs idræt for voksne mellem 18 og 70 år, som nattens forhandlinger var endt ud med OGSÅ gjaldt for svømmebadene og deres mange offentlige gæster.

Det fik vi bekræftet sidst på dagen tirsdag, og vi meldte straks ud til alle vores medlemmer, at det nu var tilladt at åbne svømmebadene den 6. maj.

Erhvervsministeriet har dog en anden holdning
Desværre er Erhvervsministeriet ikke enig.

I Bekendtgørelse 812 som vedrører 'forbud mod adgang (..) på Erhvervsministeriets område' står badelande desværre specifikt nævnt i rækken af lokaler, der fortsat skal holdes lukket for offentligheden.

Du kan læse bekendtgørelsen her: Bekendtgørelse 812 af 05/05/2021

Vi har netop fået bekræftet af Kulturministeriet, at badelande hører under Erhvervsministeriet og derfor desværre ikke må åbne.

Forvirret?
Det er vi vist alle sammen.

Vi har flere gange siden corona-epidemien brød ud gjort opmærksom på det uhensigtsmæssige i, at faciliteter, der i forvejen er underlagt bekendtgørelse og retningslinjer fra Miljøministeriet i denne situation underlægges ikke blot et andet, men to andre ministerier. 

Men det gør de alligevel heller ikke helt - for badelandene skal følge Kulturministeriets retningslinjer for indendørs idrætsfaciliteter, NÅR de får lov at åbne - hvilket så også er grunden til at de faktisk er nævnt i retningslinjerne. Lige nu er de bare ikke en idrætsfacilitet.

Hvornår er man et badeland?
Vi kan til gengæld ikke få nogen til at definere for os, hvornår et svømmeanlæg er et badeland, og hvornår det er en idrætsfacilitet.

Vores bedste bud er derfor, at det må bero på en individuel vurdering og her kan man skele til udformningen af bassinerne. Er de indrettet til svømning og vandaktiviteter som AquaFitness o.lign., har man mange motionister blandt gæsterne osv. osv. 

Er du i tvivl om, hvornår du kan åbne dit svømmebad, er du velkommen til at kontakte sekretariatet i Danske Svømmebade. Vi sidder klar ved telefonen på nr. 43 52 43 53.

Skrevet af Maj-Britt Marschall