Danske Svømmebade lancerer nyt netværk for spa- og wellnessfaciliteter



Danske Svømmebade arbejder på opfordring fra medlemmer på at oprette et nyt netværk til faciliteter der har dedikerede spa og wellness afdelinger.


Af Maj-Britt Marschall, Danske Svømmebade

Det kræver noget, når man står i spidsen for et svømmeanlæg, og der er generelt meget rigtig god viden at hente hos Danske Svømmebade, både i form af publikationer, kurser og arrangementer hvor man kan blive klogere.

Men selv om der er mange lighedspunkter er der også stor forskel på svømmeanlæg. En kommunal svømmehal kræver nogle andre tiltag og tekniske løsninger end dedikerede spa- og wellnesscentre, som igen kræver andre løsninger end skolebassiner.

Derfor opretter Danske Svømmebade på opfordring fra medlemmer et netværk til anlæg, der har dedikerede spa- og wellnessfaciliteter. Det vil sige anlæg, hvor det er det eneste de tilbyder, for eksempel hoteller eller spa- og wellnesscentre, og svømmehaller der har separate spa- og wellness afdelinger.

Bedre mulighed for sparring
En af de medlemmer, der har efterspurgt et sådant netværk, er Niels Lauritsen, der er teknisk chef på Hotel Vejlefjord. Han har nemlig god gavn af de netværksmuligheder, som de forskellige arrangementer giver, men mangler noget sparring med folk der har anlæg lignende hans.


- Noget af det vi søger, er den erfaringsudveksling der ofte er til forskellige kurser og arrangementer. Erfaringsudvekslingen er netop noget af det, som jeg synes er fedt, når jeg er ude til de forskellige arrangementer og kurser i foreningen. Men jeg kan godt savne nogen, der har samme udfordringer som jeg selv at sparre med en gang imellem, forklarer han og fortsætter:

-For selvom nogle ting er ens uanset hvilket bassin du har, så kan der være noget med plads eller tiltrækning af gæster og tilbud som giver nogle særlige udfordringer for spa- og wellnessfaciliteter. Og så kunne det være godt, hvis der var skabt en relation, så man kan ringe til hinanden, og høre ”hvordan løser i det?”. For det er ikke noget, man bare gør til fremmede svømmebadskolleger, selvom man kan stå med de samme udfordringer.

Niels Lauritsen er ikke den eneste, der har tilkendegivet, at det ville være både interessant og gavnligt med sådan et netværk, men selvom det er relativt let at starte sådan et netværk op, er det vigtigt, at det skaber værdi for de medlemmer der er med i det.

Derfor fortsætter arbejdet nu med at få defineret præcis, hvad netværket skal indeholde, og hvilke emner, arrangementer og andre tiltag der vil være nyttige at have som en del af netværket.

Casper Holm Skrevet af Casper Holm