Danske Svømmebade sender opfordring til kommunernes tilsynsførende



Energikrisen kalder på nytænkning. Derfor har Danske Svømmebade kontaktet kommunernes tilsynsførende med en appel om at kigge nærmere på belastningsreguleret drift.


Af Casper Holm Danske Svømmebade


Energikrisen presser i øjeblikket landets svømmebade i en sådan grad, at der lokalt skrues ned for bassintemperaturer og slukkes for saunaer.


Det sker selvfølgelig i et forsøg på at energioptimere og spare penge på den daglige drift.

Kommuner og svømmehaller har dog i mange år æret dygtige til at energirenovere og implementere tiltag, der sparer på både el, vand og varme. Af den grund er der ikke særlig mange lavthængende frugter at gribe til på nuværende tidspunkt, hvorfor man i stedet kigger ind i at forringe service og badeoplevelsen.

Som brancheforening oplever Danske Svømmebade et stort ønske fra sit bagland om at køre med såkaldt belastningsreguleret drift, da man i de fleste anlæg oplever mange åbningstimer i løbet af dagen, hvor badebelastningen er meget langt fra max-kapaciteten.

Den belastningsregulerede drift kræver dispensation fra kommunen, men den kan ifølge Vejledning for kontrol med Svømmebade kap. 3.3.3 gives af kommunalbestyrelsen.

Derfor har Danske Svømmebade henvendt sig til alle kommunale tilsynsførende på svømmebadsområdet med en appel om at gå i dialog med anlæggene og se positivt på eventuelle ansøgninger.

Henvendelsen skal ifølge Mette Bendstrup, formand for Danske Svømmebade, ses som en helt naturlig udvikling i forbindelse med de stigende energipriser.

- Ved at regulere sin drift efter antallet af besøgende kan man potentielt spare rigtig mange penge. Det er der brug for i de enkelte anlæg, så driften kan hænge sammen, forklarer formanden og tilføjer:

- Vandkvaliteten og badegæsternes sundhed er altid vores førsteprioritet. Der findes dog op til flere teknologiske løsninger til kontinuerlige målinger, som kan være med til at sikre, at alle grænseværdierne overholdes. På den måde sparer vi penge uden at gå på kompromis med vandkvaliteten.

 

Casper Holm Skrevet af Casper Holm