Den nye uddannelse som svømmebadsvært er kommet flyvende fra land



En lang række svømmebade har vist interesse for den nye uddannelse som svømmebadsvært. Uddannelsen kickstartes for alvor i foråret 2024, forklarer Klaus Frejo fra Idrættens Udviklingscenter.


Af Casper Holm, Danske Svømmebade

Danske Svømmebade kunne i foråret præsentere en ny uddannelse, der skal gøre det lettere at få papir på sine kompetencer som medarbejder i et svømmebad.

På den nye uddannelse, som er lavet i samarbejde med Idrættens Udviklingscenter (IUCE) og HI, kan ansatte i landets svømmebade fremover uddanne sig til at blive svømmebadsvært.

Uddannelsen er udviklet for at kunne give medarbejdere i danske svømmebade et samlet og nemt tilgængeligt tilbud om kompetenceudvikling. Derudover håber både Danske Svømmebade og IUCE, at det kan styrke tiltrækningen og fastholdelsen af medarbejdere i svømmebadsbranchen.

Selvom uddannelsen fortsat er relativ ny, har den fået en flot modtagelse, fortæller IUCE-direktør Klaus Frejo til Svømmebadet.

- Vi har i løbet af de sidste seks måneder haft rigtig mange spændende snakke med både svømmehaller og kommuner om kompetenceudvikling og selve svømmebadsværtsuddannelsen. Flere har tilkendegivet, at de gerne vil i gang med uddannelsen, som vi for alvor kickstarter i foråret 2024.

Fleksibilitet er vejen frem
En af styrkerne ved den nye uddannelse som svømmebadsvært er, at den er opbygget i moduler.

Modulopbygningen betyder ifølge Klaus Frejo, at deltagerne kan tilpasse de enkelte fag, så de kommer til at passe bedst muligt ind i en travl hverdag.

- Når vi har været på besøg hos svømmehaller i hele landet, har de været positivt overraskede over, hvor fleksibel uddannelsen er. Flere har givet udtryk for, at de tidligere gerne har villet sætte fokus på kompetenceudvikling, men at de ikke har haft tid til det på grund af de øvrige arbejdsopgaver. Med svømmebadsværtsuddannelsen får de ansatte større selvbestemmelse i forhold til at få tingene til at gå op i en højere enhed, siger IUCE-direktøren.

Da uddannelsen stadig er relativt ny, har Klaus Frejo og IUCE fortsat til gode at uddanne den første svømmebadsvært i Danmark. Det forventer direktøren dog kommer til at ske i 2024.

- Vi kommer efter planen til at køre en række moduler i foråret 2024 for de første elever. Jeg er derfor sikker på, at vi ved udgangen af 2024 kan lykønske en række nye svømmebadsværter. Det ser vi meget frem til, siger Klaus Frejo.

Læs mere om uddannelsen som svømmebadsvært på www.svommebad.dk.


Casper Holm Skrevet af Casper Holm