Fleksible medlemskaber åbner døren for nye svømmebadsbrugere i Aabenraa



Arena Aabenraa har formået at tiltrække nye badegæster ved at tilbyde fleksible medlemskaber. Tiltaget glæder centerleder Rasmus Gansler, som har fundet inspiration fra fitnessbranchen til det nye tiltag.


Af Casper Holm, Danske Svømmebade

Hvordan skaber man mere aktivitet og tiltrækker nye badegæster til sit svømmebad?

Det spørgsmål står formentlig højt på dagsordenen hos mange centerledere og bademestre i danske idrætsfaciliteter.

I Arena Aabenraa er man gået proaktivt til værks og har indført en række fleksible medlemskaber, der skal gøre det lettere og mere tilgængeligt at dyrke idræt.

I praksis har man oprettet forskellige medlemskaber til henholdsvis svømmehallen, fitnesscentret og til diverse ketsjersportsaktiviteter.

Medlemskabet til svømmehallen giver fri adgang i den offentlige åbningstid og giver medlemmet mulighed for at tilmelde sig forskellige vandhold arrangeret og faciliteret af Arena Aabenraa.

Derudover har man oprettet en håndfuld medlemspakker, hvor man kan kombinere flere sportsgrene i et enkelt medlemskab. Det kunne f.eks. være en kombination af svømning og fitness, fortæller Rasmus Gansler, centerleder i Arena Aabenraa.

- Folk har taget rigtig godt imod vores tiltag. Vi er på tre år gået fra 42 medlemskaber til omkring 750 af slagsen. Det er tilfældet, fordi vores medlemskaber er mere fleksible og giver mulighed for, at man kan dyrke flere forskellige idrætsgrene på samme tid, siger centerlederen.

Samarbejde med foreningslivet

Spørgsmålene om tilgængelighed og fleksibilitet er langt fra nye for Rasmus Gansler, som tidligere har arbejdet i fitnessbranchen.

Her oplevede centerlederen på egen krop, hvordan folks idrætsvaner ændrede sig, og at de i stigende grad begyndte at dyrke mere selvorganiseret idræt. Den samme tendens ses i øvrigt i flere undersøgelser fra Idrættens Analyseinstitut og i andre store motionsvaneundersøgelser.

Det faktum har Rasmus Gansler og Arena Aabenraa forsøgt at gøre noget ved. De nye fleksible medlemskaber har som nævnt resulteret i langt mere aktivitet, men arbejdet slutter langt fra her.

Ifølge centerlederen er det nemlig vigtigt, at det organiserede foreningsliv bliver en del af udviklingen. Derfor gør man i Arena Aabenraa meget ud af at inddrage de frivillige og sågar overlade nogle af holdene til foreningerne, hvis de har tid og lyst.

- Vi har overdraget flere af vores populære vandhold til den lokale svømmeklub. Det har resulteret i, at svømmeklubben har fået flere medlemmer, og jeg har fået et par ekstra timer om ugen, hvor svømmehallen er lejet ud. Det er jo en win-win for begge parter, forklarer Rasmus Gansler og tilføjer:

- Selvom vi overdrager mange af vores hold til de lokale foreninger, oplever vi, at folk stadig beholder deres fitness- eller ketjsermedlemskab hos os. Det er dejligt og vidner om, at folk i dag efterspørger mere fleksibilitet i deres måde at træne og holde sig sunde på.

Nyt styresystem skal sikre mere aktivitet
Arena Aabenraa er i forlængelse af de fleksible medlemskaber gået i gang med et andet og meget interessant projekt.

Rasmus Gansler og kompagni arbejder i øjeblikket hårdt på at få implementeret et nyt styresystem, der skal gøre det lettere for den enkelte borger at booke tider til forskellige former for aktivitet.

Derudover giver styresystemet foreningerne mulighed for at lade Arena Aabenraa stå for deres medlemsregistrering og regnskab, uden at det kommer til at koste dem kontingentkroner.

På den måde kan foreningerne bruge deres tid på det, de i virkeligheden brænder for – nemlig at skabe aktivitet og fællesskab.

- Vi forventer os rigtig meget af det nye styresystem, som stille og roligt bliver implementeret i løbet af december 2023. Det kan forhåbentlig være med til at skabe endnu mere liv i foreningerne og tiltrække nye brugere til vores idrætscenter, siger Rasmus Gansler.

Casper Holm Skrevet af Casper Holm