Fra Dansk Svømmebadsteknisk Forening til Danske Svømmebade



Bestyrelsen i Dansk svømmebadsteknisk Forening har fremsat forslag om at ændre navnet på foreningen til Danske Svømmebade

Den 22. september 2020 afholder vi den første af to ekstraordinære generalforsamlinger, hvor medlemmerne skal stemme om det nye navneforslag, som bestyrelsen fremsatte på den ordinære generalforsamling i august måned.

Af Anita Leth Jensen, Dansk Svømmebadsteknisk Forening

Hvorfor et nyt navn?

Bestyrelsen har lagt op til at ændre navnet til Danske Svømmebade, blandt andet fordi vi i årenes løb har brugt meget tid på at forklare, hvem vi er, og hvad vi laver. Mange tror fejlagtigt, at vi er en forening for teknikere i danske svømmebade, hvilket vi bestemt også er, men vi er samtidig mere end det.

I Dansk Svømmebadsteknisk Forening arbejder vi med tre fokusområder; teknik, drift og viden. Det betyder, at vi foruden det tekniske arbejde, også har et stort fokus på den daglige drift i svømmebadet samt et fokus på at videregive vores viden om svømmebade til andre organisationer og beslutningstagere, som lovgiver på vores område.

Vi har derfor brug for et nyt navn, som fortæller mere om os, og hvilke svømmebade vi repræsenterer.

 

Danske Svømmebade

Navnet Danske Svømmebade er resultatet af en arbejdsproces i bestyrelsen, hvor vi har arbejdet med vores langsigtede mål og indsatsområder. I denne proces er det blevet tydeligt for os, at vi har brug for et stærkere brand og bevæge os væk fra imaget, som en forening udelukkende for teknikere.

Vi har i højere grad brug for at signalere, at vi er en interesseorganisation for alle medarbejdere i de danske svømmebade, uanset om de er i kælderen, på vandkanten eller på kontoret. Samtidig skal navnet fortælle, at vi er en organisation for alle danske svømmebade med offentlig adgang.

 

Det synes vi, at navnet Danske Svømmebade rammer rigtig godt. Til det nye navn har vi samtidig fået udarbejdet et forslag til et nyt logo og visuel identitet.

Et nyt navn skal ifølge vedtægterne stemmes igennem på to ekstraordinære generalforsamlinger, og den første afholdes tirsdag d. 22. september i Kolding, mens den anden afholdes d. 26. oktober på Sjælland.

 

Medlemmer af Dansk Svømmebadsteknisk Forening kan deltage i generalforsamlingen, og af hensyn til den praktiske afvikling (og sikring af bl.a. afstand i forhold til kravene omkring CoVid-19), bedes du tilmelde dig generalforsamlingen

Skrevet af Maj-Britt Marschall