Ekstra penge til svømmebadet i Frederikssund



I Frederikssund Kommune er der stor glæde over, at Lokale og Anlægsfonden netop har bevilget 8,3 millioner kroner til første etape af Frederikssund Idrætsby.

www.svommebad.dk og magasinet Svømmebadet har tidligere omtalt projektet, hvor første etape bl.a. er et svømmebad – og netop svømmedelen spiller en stor rolle i bevillingen:

Frederikssund Kommune fortæller nemlig, at Lokale og Anlægsfonden vil gå med i udviklingen af svømmehallens bassin, de sociale fællesarealer i svømmehallen samt i en »udendørs gymnastiksal«.

Lokale og Anlægsfondens direktør Esben Danielsen fremhæver, at i stedet for at holde liv i udslidte idrætsanlæg og lade knopskydningen råde, så er der skabt en fremsynet helhedsplan i flere faser:

- Lokale og Anlægsfonden går med i udviklingen af første fase, fordi projektet rummer mange nye ideer til, hvordan faciliteter kan understøtte et moderne og varieret idrætsliv i og uden for foreningslivet, siger Esben Danielsen.

Svømmebadet får bl.a. et 25 x 25 meter bassin med redskaber. Tanken er, at det skal kunne bruges til traditionel svømning med ti baner, stævner med 8 baner eller inddeles i felter a 3 x 3 meter, som kan bruges til forskellige aktiviteter. Eksempelvis kan der sænkes tove og trapezer ned fra loftet, der laves en klatrevæg og det kan bruges til styrketræning og crossfit.

Udover dette 25 x 25 meter bassin, så bliver der et børne- og øvelsesbassin, et børne- og wellness-bassin, samt et modstrømsbassin til teknisk træning og genoptræning. Hér bliver det muligt at filme svømmernes træning under vandet. Endvidere er der tilvalgsmuligheder, bl.a. i form af vipper og rutsjebane.

Et vigtigt element i helhedsplanen er, at de forskelige dele af idrætsbyen skal være fleksible. Således skal svømmebadets foyer også være adgang til andre lokaler, og omklædningsrummene skal også bruges af fodboldspillere, ligesom de sociale zoner og mødesteder i svømmebadet også skal kunne bruges af andre end badende gæster.

Borgmester John Schmidt Andersen, Venstre, fremhæver, at Frederikssund Idrætsby skal være en aktivitetsplads, som inviterer til leg, motion og træning på nye måder.

Første etape, som skal være færdig i 2019, er beregnet til 141 millioner kroner. Rammerne i helhedsplanen er udarbejdet af Arkitektfirmaet Keingart, som på svømmebadsdelen har hentet inspiration i bl.a. Filborna Arena i Helsingborg.

Erling Madsen

Billedtekst – Frederikssund_Svoemmebadet/

Svømmebadet i Frederikssund får et 25 x 25 meter bassin, fordi det vil give den største fleksibilitet og dermed vil kunne glæde både motionister og konkurrencesvømmere.

Skrevet af Administrator
Relaterede nyheder
- AquaMama er sjovt, effektivt og skånsomt, og vi har fået rigtig positiv respons på tilbuddet fra vores gæster. Vi håber, at vi med arrangementet i weekenden kan lokke endnu flere gravide
Læs mere