Gladsaxe Kommune åbner for elitesvømning



Gladsaxe Kommune har besluttet at genåbne Blaagaard Svømmehal for sine elitesvømmere. Bassinerne vil samtidig kunne bruges af omkringliggende foreninger, der står i samme situation.


Af Casper Holm, Dansk Svømmebadsteknisk Forening


Der er godt nyt til elitesvømmerne i Gladsaxe Svømme Club.


Kommunen har således besluttet at genåbne Blaagaard Svømmehal. Det sker i forlængelse af regeringens aftale med Team Danmark om, at elitesvømmere kan vende tilbage i vandet, såfremt de enkelte kommuner vælger at genåbne deres svømmehaller.

Som en håndsrækning til omkringliggende foreninger har kommunen desuden valgt at gøre bassinerne tilgængelige for andre elitesvømmere. Det fortæller Katrine Skov, formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Gladsaxe. 

- Vi glade for, at vores Team Danmark elitesvømmere igen kan komme i vandet her i Gladsaxe. En af vores svømmehaller er meget velegnet til formålet, og når nu svømmehallen alligevel skal åbnes, vil vi gerne invitere svømmere fra omkringliggende foreninger, der er i samme situation, til at være med, lyder det fra formanden til www.gladsaxe.dk 

En sikker genåbning
Genåbningen af Blaagaard Svømmehal sker efter sundhedsmyndighedernes anvisninger, som Dansk Svømmebadsteknisk Forening, Dansk Svømmeunion og DGI har udarbejdet særlige retningslinjer efter.

Gladsaxe Svømme Club er i den forbindelse i dialog med Svømmeunionen om genåbningen, hvor både trænere og svømmere er pålagt at efterleve retningslinjerne.

Det samme gør sig gældende for Herlev Kommune, som har valgt at genåbne Herlevbadet for sine elitesvømmere.

De specifikke retningslinjer præsenteres i løbet af denne uge.

Casper Holm Skrevet af Casper Holm