IAKS ekspertpanel diskuterer forholdene for svømmebadsbranchen under Covid-19.



IAKS ekspertpanel diskuterer forholdene for svømmebadsbranchen under Covid-19.

 

Den 19. oktober 2020 mødtes 16 IAKS-svømmebadseksperter fra syv forskellige lande online for at drøfte den aktuelle situation for svømmebade under Covid-19-betingelser.

Her blev der udvekslet tanker og ideer om tekniske løsninger til optimering af luftventilation samt mulige konsekvenser for fremtidens svømmebade.  

Svømmebade er et sikkert miljø i pandemisituationen, og det er almindeligt kendt, at vira og bakterier dræbes ved desinfektion af klor, og infektion via vandet kan dermed forhindres.

Ingen af ​​de internationale eksperter har hørt om svømmebade som et hotspot, og i Spanien har myndighederne fx besluttet at lukke barer og restauranter, mens bassiner stadig er åbne.

Det er stadig social afstand, hyppig og grundig rengøring samt god udluftning, der er de vigtigste foranstaltninger for at forhindre smitte.  

IAKS Ekspertpanel kommer med følgende gode råd til svømmebadsbranchen:

  • Opfordr dine gæster til at spontane besøg i svømmehallen. Billetsystemer, der kræver online-registrering før besøget, har en tendens til at forhindre mange potentielle gæster i at besøge svømmebadet.
  • Få gæsterne til at føle sig trygge ved at begrænse antallet af mennesker i flaskehalsområderne som reception og omklædningsrum på samme tid. Èn af måderne at gøre det på, er ved afstandsmarkeringer.
  • Sørg for god udluftning ved at køre ventilationssystemet med maksimalt frisk udeluft og luftudskiftningshastighed.

Den 30. november afholder IAKS et offentlig webinar, hvor du kan høre mere om Covid-19 restriktioner i svømmebadene. Mere information om webinaret er på vej.

Skrevet af Maj-Britt Marschall