Kulturministeriet præciserer retningslinjerne for inden- og udendørsidræt


Kulturministeriet præciserer retningslinjerne for inden- og udendørsidræt

Kulturministeriet præciserer retningslinjerne for inden- og udendørsidræt

 

Kulturministeriet har i dag udsendt opdaterede retningslinjer til indendørs- og udendørs idrætsaktiviteter. De nye retningslinjer indeholder en række præciseringer og sproglige omformuleringer. Det sker for at undgå misforståelser og forkerte tolkninger.

 
Af Anita Leth Jensen, Danske Svømmebade

På baggrund af de skærpede restriktioner for idræts- og fritidssektoren, udsendte Kulturministeriet opdaterede retningslinjer d. 29. oktober. Nu er de retningslinjer atter engang blevet præciseret, så de i højere grad flugter med Kulturministeriets Q&A.

Præciseringer for saunaophold og gus

I de præciserede retningslinjer har Kulturministeriet blandt andet indskrevet et nyt afsnit omkring saunaophold og saunagus.  

Her står der:

  • At der bør sikres opsyn med, hvor mange der lukkes ind saunaer, dampbad mv., da der er tale om en aktivitet eller facilitet med begrænset udluftning.

  • At der bør luftes ud i saunaen flere gange dagligt

  • At man med fordel kan afmærke siddepladser i saunaen, så det sikres, at der ikke lukkes flere personer ind end tilladt.

  • At gusmestre og andet personale under saunagus bør undgå at vifte med  håndklæder og lignende.

  • At det anbefales, at saunaens mange kontaktflader rengøres mellem hvert hold.

Kan man opdele faciliteter?
I de opdaterede retningslinjer er der desuden tilføjet et afsnit om opdeling af faciliteter og om trænere og instruktører.

Kulturministeriet skriver:

- Det er muligt at afholde en aktivitet sektionsopdelt i flere grupper á maksimalt 10 personer i hver gruppe inkl. holdleder, træner eller instruktør.

- Hver sektionsopdeling forudsætter imidlertid, at hver gruppe udgør et selvstændigt arrangement, og at det sikres, at grupperne holdes effektivt adskilt fra hinanden.

- En træner eller instruktør kan ikke lede flere af grupperne, hvis disse opholder sig på samme sted samtidig, da aktiviteten i så fald vil blive betragtet som ét samlet arrangement. Det er dermed underlagt forbuddet mod at være mere end 10 personer til stede på samme sted samtidig.

- De nye opdaterede og præciserede retningslinjer medfører ikke ændringer af den gældende lovgivning, herunder relevante bekendtgørelser om det lille og store forsamlingsforbud samt bekendtgørelser om mundbind.


Læs de opdaterede retningslinjer for indendørs idræt her.

Læs de opdaterede retningslinjer for udendørs idræt her.

 



Skrevet af Maj-Britt Marschall