Kunne du tænke dig et livreddertårn i din svømmehal?



TrygFonden har åbnet for ansøgninger, så svømmehaller fra hele landet nu kan søge om et af deres populære livreddertårne.


Af Casper Holm, Dansk Svømmebadsteknisk Forening


Skal jeres svømmehal være rammen for, at de lokale vandhunde kan lege og lære livredning med ægte livredderudstyr…?


…Så er det inden 15. juni, at du skal søge om et af de 15 livreddertårne, som TrygFonden i år stiller til rådighed for svømmehaller rundt omkring i hele landet.

Målet med livreddertårnene er klart… Det handler om at fremme livredning som en sjov aktivitet og en vigtig færdighed, der ikke kun er for professionelle i uniform, men for alle os, der bor i et land omgivet af vand.

I slutningen af 2019 testede TrygFonden tårn og udstyr i ni svømmehaller. Succesen var så stor, at det er TrygFondens ambition at sætte 15 tårne op om året i de næste tre år.

Livreddertårnet er målrettet svømmehaller og er fyldt med ægte livredderudstyr til både børn og voksne - redningskranse, redningstorpedoer, bjærgedukker, rescue boards og svømme-/redningsveste.

Med tårnet får I også en række materialer, der skal opfordre svømmehallens gæster til at tage fat i det seje udstyr og komme i gang med den vigtige leg og læring. Materialerne kan let sættes op rundt omkring i svømmehallen og skal skabe opmærksomhed om den nye aktivitet.

Med et minitårn i jeres svømmehal bidrager I væsentligt til at til at sætte livredning på dagsordenen og gøre det nemmere for flere at lære at redde sig selv og andre gennem leg, sjov, læring og træning. Vi håber, I har lyst til at være med til at løfte denne vigtige opgave.

Se livreddertårnet, udstyret og øvelserne lige her:



Målet er, at så mange som muligt lokalt får glæde af både tårn og udstyr.

Ved udvælgelsen lægger TrygFonden derfor særlig vægt på svømmehaller, som engagerer sig i at aktivere livreddertårnet, så flest muligt får prøvet kræfter med livredning - offentlige badegæster, skoler, klubber osv.

Svømmehaller, der får tildelt et livreddertårn, får direkte besked i løbet af sommeren.

Når og hvis svømmehallen får stillet et livreddertårn med udstyr til rådighed, gælder der en række vilkår. Svømmehallen og TrygFonden indgår derfor en samarbejdsaftale, som bl.a. betyder, at svømmehallen skal:

  • Afsætte en fast plads til tårnet, hvor det er synligt og enkelt at aktivere
  • Afsætte livredder ressourcer til at aktivere brugen af tårnet
  • Deltage i en gratis start-op-workshop afholdt af TrygFonden Kystlivredning, hvor hallens ledelse og livreddere deltager.
  • Deltage i lokal lanceringsevent, når tårnet åbner i hallen
  • Anvende den gratis synlighedspakke der følger med tårnet
  • Deltage i online-erfa-netværk med øvrige haller, der har TrygFondens tårn
  • Sørge for at tårnet kun indeholder det ”certificerede” udstyr
  • Sørge for at tårnet altid fremstå rent, ryddeligt og intakt
  • Sørge for at indberette skader på tårnet til TrygFonden
  • Sørge for at underrette TrygFonden, hvis udstyr er ødelagt eller slidt.

Der er ansøgningsfrist den 15. juni 2020. 

Læs mere og indsend din ansøgning lige her

Casper Holm Skrevet af Casper Holm