Næstved Svømmehal er genåbnet efter problem med kloranlægget



En defekt styreboks til kloranlægget var skyld i, at Næstved Svømmehal måtte lukke bassinerne i mandags. Et godt samarbejde med både leverandør og servicepartner gjorde, at svømmebadet allerede var klar til at tage imod gæster dagen efter.

Af Casper Holm

I mandags var der fuld gang i morgensvømningen i Næstved Svømmehal, da de mange badegæster måtte forlade bassinerne i utide.

Her lokaliserede bademesteren en fejl på kloranlægget, der gjorde, at man blev nødt til at lukke svømmebadet for en kort bemærkning.

Det viste sig hurtigt, at det var en ødelagt styreboks til kloranlægget, der var synderen.

Da Næstved Svømmehal selv producerer klor, gjorde defekten, at tilførslen af klor stoppede, og derfor valgte man at lukke svømmebadet, indtil man havde fundet en løsning.

Det fortæller Philip Green, der er tovholder på de kommunale svømmebade i Næstved Kommune.

- Det, vi oplevede i mandags, var et ordinært driftsstop i småtingsafdelingen, men det er selvfølgelig en udløber af, at anlægget er ved at være gammelt. Vi fik hurtigt rettet op på tingene, og det gjorde, at vi allerede tirsdag morgen kunne genåbne svømmehallen.

Sikkerhed og godt samarbejde
Efter bademesteren havde lokaliseret fejlen i kloranlægget, ringede han straks til svømmebadets servicepartner, Jysk Svømmebads-Teknik A/S.

De to parter fandt hurtigt ud af, at det var styreboksen, den var galt med. En ny blev bestilt, men da det ikke ligefrem er en hyldevare, kan den først installeres i starten af uge 39.


Indtil da må Næstved Svømmehal styre klortilførslen manuelt. Til det formål kontaktede Philip Green og kompagni deres kemileverandør, Cabola.

Den koldingbaserede virksomheden sendte en mand afsted med klordunke, og det var alt sammen medvirkende til, at svømmehallen allerede kunne åbne dagen efter.

- Vores samarbejdspartnere gjorde et virkelig flot stykke arbejde. De lyttede til vores problemer og agerede med det samme. Det er vi utrolig glade for, fortæller Philip Green og tilføjer, at badegæsterne ikke skal være nervøse for at hoppe i bassinerne efter det lille driftsstop.

Badesikkerheden og vandkvaliteten kan der nemlig ikke sættes en finger på.

- Det allervigtigste for os i Næstved Svømmehal og for alle vores gæster er sikkerheden. Det var derfor, vi lukkede ned i mandags, men nu er problemet løst. Med andre ord er vores bassinvand altså, som det plejer at være. Så det skal gæsterne slet ikke være nervøse for, forklarer Philip Green.


Philip Green, centerleder i Herlufsholm Idrætscenter, roser den flotte indsats,
som leverandører og servicepartner lagde for dagen, da Næstved Svømmehal
opdagede en defekt styreboks på sit kloranlæg.

Skrevet af Administrator