Nordsjælland: Livreddere med smart app



Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste går nye veje for at øge sikkerheden: En app med navnet R.E.D. kan gratis hentes til iPhone og Android.

Sker der et uheld enten med én selv eller andre, så får men ved et tryk på en gul knap telefonforbindelse til alarmcentralen.

Man kan også indkode 5 telefonnumre med bestemte tekster på forhånd, og aktiverer man en rød knap, så modtager de 5 en sms med angivelse af GPS-koordinaterne. Det smarte er, at at den kan bruges både ved badeulykker, trafikulykker eller hvis man selv kommer til skade - også ældre, der falder i hjemmet vil have gavn af den.

Livredderne erfaring er, at det ofte er svært at angive, hvor man befinder sig, når det er på en strand eller en skov, men den præcise angivelse gør det nemmere at få eksempelvis en ambulance hen det rigtige sted hurtigt.

En ekstra finesse er, at der også er information om første hjælp i appen:

- Det er den app, man ikke kan lade være med at have. Det er en app, der øger sikkerheden, som både kan bruges i Danmark og i udlandet, fortæller cheflivredder John Mogensen til Frederiksborg Amts Avis.

Livredderne har udviklet appen i fritiden og intentionen er at udvikle den, så der eksempelvis kommer informationer om de bedste badestrande med.

Læs mere på http://livredningstjenesten.dk/.

Skrevet af Administrator