Nørre Vorupør: Danmarks første havbad



»Vesterhavet er et sjovt sted at svømme, men det kan også være farligt. I Nørre Vorupør anlægges landets første havbad, der gør det muligt at bade i det friske salte havvand uden at blive bekymret for ved høje bølger, understrøm eller hestehuller. Det banebrydende projekt etableres i samarbejde mellem Det Obelske Familiefond, Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Thisted Kommune og er del af en større udvikling, der skal styrke Thy som natur- og friluftscentrum.«

Sådan skriver de involverede parter i en fælles pressemeddelelse.

Havbadet anlægges ved molen i Nørre Vorupør. Havbadet sikres med en mur, der løber parallelt med molen. Muren dæmmer op for store bølger og direkte passage til havet samtidig med at der stadigvæk sker en konstant udskiftning af badevandet i havbadet.

Havbadet får følgeskab af beachvolley, strandfodbold, udendørs fitness og redskaber til styrketræning. Der bliver omklædningsrum og toiletter samt en sauna til vinterbaderne.

Det skal vær med til at placere Thy på turisternes landkort og skabe aktiviteter i yderområder:

- Havbadet betyder endnu et tilbud til alle dem, der har fået øje på Thy som mekka for natur- og fritidsaktiviteter. Vi har længe haft ideen til et havbad som et fornemt supplement til de mange andre tiltag i Thy lige nu. Så for os er det drømmen, der endelig går i opfyldelse, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), Thisted.

Fakta

Projektet er budgetteret til 13,5 millioner kr. Heraf bidrager parterne med:

  • Det Obelske Familiefond: 3,525 millioner kr.
  • Realdania: 3,525 millioner kr.
  • Lokale- og Anlægsfonden: 3 millioner kr.
  • Thisted Kommune: 3 millioner kr.

Projektet er 4.500 m² stort og er tegnet af arkitektfirmaet Preben Skaarup Landskab.

Skrevet af Administrator