Nu hedder vi officielt Danske Svømmebade



Så blev vi til Danske Svømmebade

Nu hedder vi officielt Danske Svømmebade

I går eftermiddags afholdt vi den sidste af to ekstraordinære generalforsamlinger, hvor vores nye navn og logo blev stemt igennem. Det betyder, at vi nu langt om længe endelig kan kalde os for Danske Svømmebade. Vi har glædet os til, at vi kan præsentere os med vores nye navn.

Af Anita Leth Jensen, Danske Svømmebade

I mere end 40 år har foreningen heddet Dansk Svømmebadsteknisk Forening, så vi bliver nok udfordret lidt på vanetænkningen, når vi fremover skal præsentere os som Danske Svømmebade og ikke Dansk Svømmebadsteknisk forening, som vi er så vant til.

Men formand for Danske Svømmebade, Lars Norring er ikke i tvivl om, at beslutningen om et navneskifte er den helt rigtige, og det støtter medlemmerne heldigvis op om.

  - Det er en stor dag for interesseorganisationen. Et navneskifte på en rutineret forening som Danske Svømmebade er ikke en beslutning, man træffer over natten. Det har en været en lang og meget velovervejet proces, og vi har været spændte på, hvordan medlemmerne ville reagere på forslaget. Men vi har hele vejen igennem haft medlemmernes fulde opbakning, og det understreger, at det er den rigtige beslutning, siger formand for Danske Svømmebade, Lars Norring.

Der ligger mange tanker bag beslutningen om et nyt navn, og ønsket til det nye navn har blandt andet været at komme væk fra imaget som dem, der udelukkende arbejder med teknikken i kælderen. I stedet skal det nye navn i langt højere grad signalere større bredde i interesseorganisationens arbejde og medlemsskare.

Hvad betyder navneskiftet for medlemmerne?

Baggrunden for navneskiftet markerer den udvikling, som foreningen har gennemgået i de sidste mange år. Bestyrelsen har været igennem en spændende arbejdsproces, hvor det er blevet klart, at Danske Svømmebade arbejder ligeligt med de tre fokusområder; teknik, drift og viden.  

Interesseorganisationen har derfor brug for et navn, der er mere åbent, inkluderende og bedre beskriver hvem, og hvad vi er.

Det gamle navn er ofte blevet taget lidt for pålydende og mange har troet, at vi var en forening for det tekniske personale i kælderen. Det er vi bestemt også, men vi er samtidig meget mere end det, siger Lars Norring.  

  - Vi er en interesseorganisation for alle danske svømmebade med offentlig adgang. Både spabade, badelande, morskabsbassiner og anlæg etableret i regi af hospitaler, sanatorier, fysiurgiske centre, hoteller, campingpladser, skoler og feriekolonier er naturlige medlemmer hos os. Vi er svømmebadenes videnscenter, og vi tilbyder en netværksplatform til vores medlemmer, som de ikke får andre steder. Samtidig er vi dem, der taler svømmebadenes sag på den politiske scene og giver beslutningstagerne på vores område konkret viden om de faktiske forhold i vores hverdag.

Med det nye officielle navn glæder formanden sig til at gå mere ihærdigt til værks med det politiske arbejde. Den 3. november indrykker Danske Svømmebade derfor en annonce i dagbladet Licitationen, hvor Lars Norring under overskriften ”Hvordan får vi et bedre svømmehalsbyggeri”, vil rette et skarpt blik på projekteringen og byggeprocesser i nye svømmehalsbyggerier. 

 

Om det nye navn og logo

Det nye navn udtrykker en større rummelighed og favner i langt højere grad de mange forskellige typer af svømmebade, der findes. Under navnet Danske Svømmebade er der knyttet en tagline med ordene; teknik, drift og viden, der understreger at brancheorganisationen har tre fokusområder.  

 

 

Hvert af fokusområderne har sin egen farve og sin egen ”bølge”. I logoet ses de tre bølger, der kommer fra hver deres udgangspunkt – hvorefter de samles. Dette er et billede for foreningens arbejde, hvor medlemmerne måske har forskellige udgangspunkter, men alligevel arbejder sammen og står som et naturligt samlingspunkt for branchen.

I den kommende tid vil alt vores materiale skifte udseende i større eller mindre grad. Vores nye hjemmeside justeres, så det passer bedre til det nye logo, ligesom vores magasin, nyhedsbrev og kursusmateriale alt sammen får en make-over. Vi glæder os rigtig meget til at fremvise det nye materiale.

Skrevet af Maj-Britt Marschall