Ny og opdateret vejledning om kontrol med svømmebade



Miljøstyrelsen har opdateret sin vejledning om kontrol med svømmebade. 


Af Casper Holm, Dansk Svømmebadsteknisk Forening

Inden coronakrisen for alvor gjorde sit indtog i Danmark og resten af verden, indsendte Dansk Svømmebadsteknisk Forening et høringssvar i forbindelse med en opdatering af Miljøstyrelsens Vejledning om kontrol med svømmebade.

Her slog DSF særligt ned på to punkter, som begge er blevet ændret i den opdaterede version.

Det drejer sig mere specifikt om en fodnote i afsnit 11.1.1, der uddyber, at Teknologisk Institut arrangerer kurser for svømmebadsteknikere og Dansk Svømmebadsteknisk Forening arrangerer kurser for svømmebadsassistenter”.

Fodnoten er blevet fjernet i den opdaterede version, ligesom det er blevet tydeliggjort i kapitel 17, at de potentielle hygiejniske problemer knyttet til fækale uheld i svømmebade især skyldes de infektiøse og klorresistente parasitter Cryptosporidium og Giardia.

Et nyt kapitel
Kapitel 17 er ny i forhold tid tidligere, og her kan man læse Miljøstyrelsens anbefalinger til til håndtering af uheld med fækalier og opkast i svømmebade.


Metoden er gjort mere fleksibel således, at den nu giver mulighed for valg af klorkoncentration og behandlingstid, så længe en desinfektionseffektivitet, målt som en CT-værdi på 9600 min*mg/L, sikres.

Det betyder i praksis, at der nu kan vælges at klore med en høj koncentration i kortere tid eller med en mindre koncentration i længere tid.

Målet er at give det enkelte svømmebad størst mulig fleksibilitet ifht. at kunne vælge den bedste løsning for dem i det konkrete tilfælde med uheld med fækalier eller opkast.

Læs den nye vejledning lige her.

Casper Holm Skrevet af Casper Holm