Nyborg Svømme- og Badeland genåbner efter stor renovering



Der er godt nyt til alle badegæsterne i Nyborg. En større renovering af byens svømmebad er overstået, og det betyder, at der igen kan plaskes løs i vandet for fuld kraft.


Af Casper Holm, Dansk Svømmebadsteknisk Forening


Det har været en hård fødsel, men lørdag kunne Nyborg Svømme- og Badeland atter åbne dørene for sine mange badegæster.


Svømmehallen har i det sidste års tid været delvist lukket, da der er blevet gennemgået en større renovation til 37 millioner kroner.

De første håndværkere dukkede op i august 2018, og siden januar 2019 har adgangen været begrænset. Offentligheden har kun haft adgang i morgentimerne, og de mange foreninger har kunnet svømme og træne i begrænset omfang, mens håndværkerne har arbejdet på liv og løs.

For de 37 millioner har Nyborg Svømme- og Badeland blandt andet har fået en ny facade, ny teknikkælder, nye saunaer og nye omklædningsrum.

Byrådet i Nyborg havde i sin tid afsat 23 millioner kroner til projektet, men udbuddet blev næsten fem millioner dyrere end beregnet, da det viste sig, at taget over omklædningsrummene var råddent, og at fliserne i det ene bassin poppede af, når vandet blev tømt ud.

Derudover viste et betongulv sig at være tre gange tykkere end forventet.

Alle disse ting forlængede renovationsprocessen og gjorde, at byrådet måtte afsætte yderligere 14 millioner til projektet.

Men nu er det hele altså overstået. Svømmehallen er atter åben, og der er også blevet plads til en opgradering af badelandet legendariske, gule vandrutsjebane.

Læs mere om det spændende projekt lige her.

Casper Holm Skrevet af Casper Holm