Nybyggeri trækker i langdrag: Roskilde Kommune fyrer entreprenør



Entreprenørvirksomheden Skou Gruppen er blevet fyret af Roskilde Kommune efter store forsinkelser og uenighed om byggekvaliteten af kommunens nye svømmebad.  

Af Casper Holm

Hvad der skulle have været en lykkelig sag for alle borgerne i Roskilde Kommune, har udviklet sig til en ærgerlig og bekostelig affære for alle parter.

Foreløbig er byggeriet af byens nye svømmebad blevet forsinket i to år, og den samlede pris kan ende med at blive op mod 50 millioner dyrere end først antaget.

Senest nyt fra projektet er, at Roskilde Kommune har valgt at fyre Skou Gruppen, der har stået for tømrerenterprisen på det voldsomt forsinkede svømmebadsprojekt.

Fyringen sker med baggrund i et håb om at komme videre med projektet. Det forklarede Claus Larsen (S), formand for kultur- og idrætsudvalget, til Dagbladet Roskilde i forbindelse med fyringen.

En ulykkelig sag
Da afskedigelsen potentielt kan ende i erstatningssager og voldgift, er der ingen på rådhuset i Roskilde, der i øjeblikket ønsker at udtale sig.


Den anden part kalder sagen for ganske ulykkelig. Direktør i Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann, fortæller således til Dagbladet Roskilde, at det var uenighed om byggeriets kvalitet, der førte til fyringen.

- Vi har gentagne gange fortalt kommunen, at deres byggeri ikke lever op til Dansk Standards norm for svømmehaller. Specifikt drejer det sig om den stål, der er blevet brugt, siger Martin Skou Heidemann og tilføjer:

- Stålet er ikke af den kvalitet, som Dansk Standard forskriver, og det er specielt vigtigt, fordi luften i en svømmehal er fyldt med klor og dermed mere aggressiv over for f.eks. metaller. Vi ønsker, at Roskilde får en svømmehal, der holder.

Martin Skou Heidemann understreget derudover til dagbladet, at fyringen i hans øjne er uretmæssig. 

- Vi er uenige i, at de har ret til at fyre os, så nu kommer der en masse juridisk tovtrækkeri. Det er der ikke nogen vindere i, og hele sagen er en ulykkelig historie, siger direktøren.

Næste skridt
Roskilde Kommune er endnu ikke gået i detaljer med fyringen af Skou Gruppen. Næste skridt bliver dog at få lavet en endelig og holdbar køreplan til det forsinkede svømmebadsbyggeri.

Sagen skal efter planen forelægges på et kommende møde i byrådets centrale Økonomiudvalg, hvor borgmesteren og alle partiernes ledere er medlem. Her skal der træffes en beslutning om det videre forløb.

Skrevet af Administrator