Nye retningslinjer med enkelte ændringer



Torsdag den 29. oktober udsendte Kulturministeriet nye retningslinjer - samtidig opdateres deres Q/A løbende

Kulturministeriet har udsendt de seneste retningslinjer, hvor det understreges, at undtagelsen vedr. børn og unge under 21 gælder til og med 21 - altså så det først er når man fylder 22, at man ikke længere tæller med i gruppen.

Mundbind

Der henvises direkte til Bekendtgørelse om mundbind hvoraf det fremgår at personale skal bære mundbind, og det er dermed Danske Svømmebades opfattelse at livreddere, der runderer i bassinrummet er omfattet af krav om at bære mundbind.

Det fremgår også at personale og personer, der er tilknyttet faciliteten, har ret (og pligt) til at bortvise gæster, der ikke bærer mundbind i overensstemmelse med bekendtgørelsen.

Afstandskrav i baderum

Det er indskrevet i retningslinjerne fra KUM, at afstandskravet i omklædning og badefaciliteter er 1 meter - og ikke 2 meter. Arealkravet på 4 m2/gæst skal dog stadig overholdes.

Opdeling i grupper

Det er også specificeret at en instruktør ikke må bevæge sig mellem to grupper. Det vil sige, at hvis man deler sine holdaktiviteter op i to for at overholde forsamlingsforbuddet, kan instruktøren kun være en del af den ene gruppe. 
Instruktøren må gerne være ansvarlig for aktiviteten i flere grupper, men må alene være i kontakt med den ene gruppe, som han/hun er en del af.

Casper Holm Skrevet af Casper Holm