Regeringen varsler yderligere restriktioner



Regeringen har i en pressebriefing meddelt, at den nugældende tiltagsmodel for aktiviteter i dagtilbud, grundskoler mv. i kommuner/sogne med høj smitte, skal udvides til også at gælde aktiviteter på idræts- og foreningsområdet, musik- og kulturskoler mv.

Tiltagene vil alene gælde for aktiviteter for børn, som går i dagtilbud/grundskole mv. og i kommuner og sogne med høj smitte. Grænseværdierne for høj smitte er følgende:

  • I en kommune anses smitten for at være høj, når der er 400 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere samt mindst 20 smittetilfælde med COVID-19 i de seneste syv dage.

  • I et sogn anses smitten for at være høj, når der er 800 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere, mindst 20 smittetilfælde de seneste syv dage samt en positivprocent på mindst 3.

De konkrete tiltag, der forventes at komme til at gælde i idræts- og foreningslivet, musik- og kulturskoler mv. er følgende:

Tiltag for idræts- og foreningsaktiviteter mv. for børn, som går i dagtilbud/grundskole mv. i kommuner med lokal høj smitte

Foreningsaktiviteter, træning, kampe, turneringsaktiviteter, stævner mv. kan fortsat gennemføres med øget fokus på smitteforebyggende foranstaltninger, herunder:

  • Opfordring til, at alle møder op omklædte. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.

  • Opfordring til så vidt muligt at afholde aktiviteter inden for mindre og faste grupper/hold, hvor dette kan gøres som en naturlig del af aktiviteten.

  • Opfordring til så vidt muligt at aflevere børn udendørs. Forældre og andre voksne opfordres endvidere til at holde afstand. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter mv.

Tiltagene forventes at træde i kraft i løbet af næste uge. Vi vil naturligvis holde jer orienterede om det konkrete ikrafttrædelsestidspunkt.

Skrevet af Maj-Britt Marschall