Restriktionerne forlænges og skærpes



Svømmebadene skal atter engang forholde sig til flere restriktioner

Regeringen varslede i fredags, at de nuværende restriktioner forlænges fra mandag d. 26. oktober 2020 og fire uger frem. Samtidig indføres nye og skærpede restriktioner, der har betydning for svømmebadene. 

Kulturministeriet arbejder i øjeblikket på de specifikke retningslinjer, som bliver gældende for svømmebadsområdet. Mens vi venter på retningslinjerne har Kulturministeriet udgivet en Q&A, man med fordel kan læne sig op ad. Find dem her

Særligt for svømmebadene gælder det:

Forsamlingsforbuddet 
Der må maksimalt være samlet 10 personer til et arrangement eller en aktivitet såsom holdtræning. Almindelig ophold og træning i en svømmehal betegnes ikke som ét arrangement, og der må derfor være mere end 10 personer til stede i en svømmehal, hvis disse ikke er en del af samme arrangement. 

Det samlede personantal i svømmebadet beregnes ud fra et krav om 4 m2 pr. person. Det betyder konkret, at der fortsat er et afstandskrav på en meter pr. bruger eller to meter ved fysisk aktivitet pr. person i svømmebadet. 

Mundbind og visir
(Gælder fra torsdag d. 29. oktober 2020) 
Personer fra 12 år og opefter skal bære mundbind eller visir, når de ikke er aktive. Det vil sige, at der skal bæres mundbind eller visir, fra man ankommer til svømmebadet og går ind i omklædningen, og igen når man forlader stedet. Der skal ikke bruges mundbind inde i selve svømmebadet, medmindre man opholder sig i fx et lounge- eller caféområde. Kravet om brug af mundbind eller visir gælder både kunder, besøgende, tilskuere samt personale. 

Idrætsaktiviteter for børn & unge under 21 år
Der må fortsat afholdes idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge til og med 21 år. Der må desuden deltage de nødvendige voksne over 21 år til at afvikle arrangementet forsvarligt, f.eks. til babysvømning. Der må dog maksimalt være 50 personer inklusiv børn og voksne til disse aktiviteter.

Idrætsaktiviteter for voksne over 21 år
Voksne over 21 år må ikke deltage i aktiviteter og arrangementer med over 10 personer til stede. Dog må der være de nødvendige voksne over 21 år som nævnt ovenfor.

Må svømmehaller holde åbent for almindelig adgang for børn og voksne sammen?
Ja, svømmehaller må fortsat holde åbent for almindelig ophold og færdsel på tværs af aldersgrupper. I forbindelse med ét samlet arrangement eller én aktivitet såsom holdtræning, må der maksimalt være 10 personer til stede.

Mange uafklarede spørgsmål

I Danske Svømmebade arbejder vi i øjeblikket ihærdigt på at få afklaring på retningslinjerne, og hvordan svømmebadene skal forholde sig. 

Skrevet af Maj-Britt Marschall