Restriktionerne ophæves



Endelig! Efter 1,5 år med restriktioner for kultur- idræts- og foreningslivet, kan vi endelig vende tilbage til en hverdag, som vi kender det. Alle restriktioner ophører pr. 10. september. 

Regeringen har samtidig besluttet, at kravet om coronapas ophæves for alle større idræts- og kulturarrangementer allerede fra d. 1. september.

Retningslinjerne vil derfor blive fjernet fra Kulturministeriets hjemmeside og erstattet af henvisninger til relevante sider hos Sundhedsstyrelsen.

Derudover gælder følgende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne generelt i samfundet, herunder i kultur-, idræts- og foreningslivet:

  • Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse kan findes her. Plakater med sundhedsmyndighedernes generelle smitteforebyggende råd kan findes her.

  • Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om hygiejne, herunder håndhygiejne, rengøring, udluftning mv. kan findes her.

  • Sundhedsstyrelsens råd til håndtering af sygdom og symptomer, herunder o-sporing og håndtering af nære kontakter kan findes her. For folkehøjskoler gælder en særskilt vejledning om forebyggelse og håndtering af smitte, som kan findes her.

Q&A vedrørende covid-19

Må en arrangør kræve fremvisning af coronapas, selvom der ikke gælder et krav om coronapas til det pågældende arrangement?

Kulturministeriet er ved at afklare forholdet og opdaterer siden hurtigst muligt.

Skrevet af Maj-Britt Marschall