Retningslinjer fra Kulturministeriet vedr. coronapas



Vi har her til formiddag modtaget en uddybende Q&A fra Kulturministeriet omkring coronapas.

Find den her.

 

 Følgende restriktioner og tiltag gælder på kultur-, idræts- og foreningsområdet:

 

Kravet gælder i følgende lokaler og lokaliteter (udendørs) med flere end 200 besøgende indendørs på samme tid eller 2.000 besøgende udendørs på samme tid:

  • Svømmehaller med undtagelse af forenings-, undervisnings- og uddannelsesaktiviteter.

Kravet gælder for besøgende, tilskuere, publikummer, kursister og lignende fra 15 år og derover og uanset om disse er stående, siddende eller i bevægelse.

Hvilke undtagelser gælder fra kravet om coronapas?

  • Børn under 15 år.
  • Personer der kan fremvise dokumentation udstedt og underskrevet af et kom-munalt borgerservicecenter for at være undtaget fra at få foretaget en covid-19-test.
  • Personer, der benytter svømmehaller som led i forenings-, undervisnings- eller uddannelsesaktiviteter

Hvordan opgøres antallet af besøgende, tilskuere og kursister?

For at få adgang til museer, kunsthaller og lignende, zoologiske anlæg og akvarier samt svømmehaller skal besøgende vise coronapas, hvis den pågældende institutions mv. lokaler eller lokaliteter samlet tilbyder adgang til flere end 200 besøgende indendørs eller 2.000 besøgende udendørs. Kravet gælder dermed fra den første besøgende, hvis der samlet tilbydes adgang til flere end 200/2.000 besøgende.

Gælder kravet om coronapas også for udøvere, ansatte, frivillige mv.?

Kravet om coronapas gælder alene for besøgende, tilskuere, publikummer, kursister og lignende ved de konkrete aktiviteter. Det betyder fx, at idrætsudøvere, scenekunstnere eller øvrige ansatte, frivillige og lignende ikke er omfattet af kravet. Udøvere, ansatte, frivillige mv. opfordres dog til at have coronapas de steder, hvor der gælder krav om coronapas for besøgende, tilskuere mv.

Hvad gælder for serveringssteder tilknyttet museer, biografer, teatre, svømmehaller mv.?

Der gælder krav om coronapas på serveringssteder, herunder caféer, restauranter, barer mv., uanset om de er tilknyttet museer, biografer, teatre, svømmehaller mv. Krav om coronapas på serveringssteder gælder uanset antallet af gæster. Take-away er dog undtaget, hvorfor det fx vil være muligt at bestille drikkevarer, som medbringes til en forestilling, uden der er krav om coronapas.

Hvad gælder for aktiviteter i svømmehaller, hvis de foregår i foreningsregi?

I svømmehaller gælder kravet om coronapas ikke for personer, som er til stede, som led i forenings-, undervisnings- eller uddannelsesaktiviteter. Kravet gælder imidlertid for andre besøgende, hvis der er flere end 200 besøgende i svømmehallen på samme tid.

Skrevet af Maj-Britt Marschall