Rift om at blive klogere på sikkerhed i svømmehallen



Venteliste for at komme med på DSF's temadag om sikkerhed i svømmehallen på tirsdag.

- Alle 50 pladser er udsolgt – og der er endda 5 på ventelister! beretter Kristian Christensen, som er medlem af DSF’s Bestyrelse og Erhvervslivredderdommerudvalget.

Succesen drejer sig om temadagen »Har du styr på sikkerheden i din svømmehal?« som foregår på tirsdag 5. februar i Esbjerg.
For nogle år siden udbød DSF et kursus i hjertestarter, da det var en ny ting, men det er første gang, der på en temadag fokuseres bredt på sikkerheden.

Især glæder Kristian Christensen sig til at vise en splinterny udstyrstrailer, som Tryg Fonden har doneret 2 af – de er så nye, at de er ved at blive bygget og udstyret:

- Trailerne indeholder masser af udstyr, så der kan trænes til erhvervslivredderprøven i svømmebadene: Der er eksempelvis masser af dukker, førstehjælpstasker og mulighed for at lave store ulykker med flere tilskadekomne, siger Kristian Christensen.

Den ene vil blive placeret hos ham i Lalandia i Billund, mens den anden står hos Team Bade i København, og de bookes via Dansk Svømmeunions hjemmeside.

Vidtspændende program

Temadagen foregår hos Falck Nutec, hvor der bliver mulighed for at se søredningshallen, hvor der trænes i overlevelse på havet samt livagtige evakueringsøvelser fra helikopter og boreplatform.

Udover den nye trailer er brug af hjertestarter, kommunikation og sikkerhed, bassinovervågning, antidrukningssystem samt debat om sikkerhed i svømmehallen på programmet.

Skrevet af Administrator