Skal svømmebadsgæsterne forberede sig på at vise coronapas igen?



Af Anita Leth Jensen, Danske Svømmebade

 

På et pressemøde mandag aften kunne statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyse, at regeringen ønsker at genindføre krav om coronapas på en række udvalgte lokaliteter, herunder bade- og legelande samt svømmehaller. Det sker på baggrund af den stigende smitte, vi lige nu ser i samfundet.


For at kravet om coronapas kan blive genindført, skal coronavirus igen karakteriseres som en samfundskritisk sygdom. Det ønsker regeringen, at den bliver på baggrund af en anbefaling fra Epidemikommissionen.

På nuværende tidspunkt er både SF, De Radikale, Enhedslisten og de Konservative positivt stemt, erfarer TV2, men om det er nok til at give regeringen det flertal, der skal til for at gennemføre anbefalingen, vides ikke på nuværende tidspunkt.

Hvor skal coronapas genindføres?
Regeringen lægger i sin anbefaling op til, at coronapas genindføres for visse aktiviteter, hvor der er samlet over 200 personer indendørs eller 2000 personer udendørs.


Det gælder blandt for betalende tilskuere ved idræt og for besøgende i bade- og legelande samt svømmehaller.

Det samme gør sig i øvrigt gældende for konferencer, foredrag, messer, biografer, koncerter og diverse folkeoplysende aktiviteter.

Hvordan de endelige restriktioner kommer til at se ud, ved vi endnu ikke. Det bliver vi forhåbentlig klogere på det næste døgns tid, når Folketinget får mulighed for at tage stilling til regeringens forslag.

Kulturministeriet oplyser i den forbindelse til Danske svømmebade, at restriktionerne formentlig vil træde i kraft fra fredag den 12. november, såfremt der opnås politisk opbakning til forslaget.

 

Skrevet af Maj-Britt Marschall