Svømmebadenes coronarestriktioner ophæves fra 1. februar



Epidemikommissionen har anbefalet, at covid-19 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Derfor ophører alle coronarestriktioner på Kulturministeriets område fra og med 1. februar 2022.

 

Som de fleste nok har bemærket, har et bredt flertal af Folketinget valgt at følge Epidemikommissionens anbefaling om, at covid-19 ikke længere skal betragtes som en samfundskritisk sygdom.

Det betyder, at alle restriktioner på idræts- og foreningsområdet ophører fra 1. februar 2022. Derfor er det altså ikke længere påkrævet at bære mundbind eller vise coronapas for at komme i svømmehallen.

Epidemikommissionen vurderer dog, at der fortsat kan være situationer, hvor der er behov for at udvise særlig opmærksomhed på smitteforebyggende tiltag.

Det gælder blandt andet indendørsarrangementer med mange stående tilskuere. Epidemikommissionen anbefaler i den forbindelse, at arrangørerne kan overveje at tage skridt i forhold til at minimere smitterisikoen.

Det kan fx ske ved, at deltagerne testes, at der opereres med øget afstand eller stilles krav om coronapas ved private erhvervsdrivende og private kulturinstitutioner mv. Det er ikke et krav fra myndighederne, men er frivilligt ift. hvad der giver mening til det konkrete arrangement.

Fra den 1. februar er Kulturministeriets Q&A derfor ikke længere relevant. Man vil dog fortsat kunne finde links til Sundhedsstyrelsens anbefalinger og gode råd på www.kum.dk

 

Casper Holm Skrevet af Casper Holm