Svømmeklubber vil undervise i skolen, men ikke en trussel mod lærernes job



Dansk Svømmeunion lægger op til dialog med folkeskolerne.

Dansk Svømmeunion sætter ekstra fokus på at lære danskerne at svømme – og det må meget gerne foregå ved at svømmeklubberne overtager skoleunder-visningen.

Men nu skal der kommunikeres bedre for at undgå flere misforståelser:

- Lærerforeningen ser os nogle gange som en trussel mod deres erhverv. Men vi er ikke ude på at true nogen. Vi tilbyder bare at hjælpe de steder, hvor svømmeundervisningen ikke fungerer optimalt. Men det var vi nok ikke været så gode til at kommunikere ud, siger Dansk Svømmeunions direktør Pia Holmen til DIF’s blad Idrætsliv.

Alle danskere skal kunne svømme 200 meter

Dansk Svømmeunion samarbejder med DIF og TrygFonden, og målet er, at ale danskere skal kunne svømme 200 meter. Unionen siger, at det er dens pligt at tage et samfundsansvar:

- Alle danskere skal lære at svømme. Det er en kæmpe ambition for os, og vi begynde for alvor at tage fat på den målsætning nu, siger direktøren.

3 ben på vejen mod målet

Der er 3 ben på vejen mod målet: Kampagner rettet mod forældrene, et intensivt arbejde med svømmeklubberne samt yderligere fokus på svømmeundervisningen i folkeskolen.

Unionen mener – som DSF – at tørsvømning ikke duer, hvis eleverne skal lære at klare sig forsvarligt i vand. Eneste måde er at træne i vandet selv om skolerne ikke har pligt til at benytte vand til svømmetræningen!

Lad os være lidt kreative

Pia Holmen har forståelse for, at kommunerne skal spare og er også helt klar over, hvordan kommunerne prioriterer, hvis de skal vælge mellem ældrepleje og svømmeundervisning:

- Vi siger så bare: Hvorfor ikke prøve at være lidt kreative og opstille nogle modeller for, hvordan man får svømmeundervisningen ind i skolerne - uden at det koster millioner af kroner?

Skrevet af Administrator