Syv nordjyske kommuner skal lukke ned for offentlig svømning



Syv nordjyske kommuner skal lukke ned for offentlig svømning

Syv nordjyske kommuner skal lukke ned for offentlig svømning

 

I går meddelte Mette Frederiksen, at en række lokale restriktioner iværksættes i syv nordjyske kommuner. Det betyder blandt andet, at svømmebadene skal lukke for offentlig adgang. 

Af Anita Leth Jensen, Danske Svømmebade

De syv berørte kommuner er Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø Kommune.

De nye restriktioner betyder at:

  • Lokaler, hvor der udøves idræts- og fritids- og foreningsaktiviteter, herunder idrætshaller, spillehaller og kasinoer, lege- og badelande, svømmehaller, træningscentre og foreningslokaler lukkes for offentlig adgang. Dette gælder kun indendørsarealer de pågældende steder.

  • Muligheden for at være op til 500 personer til stede ved siddende arrangementer afskaffes. Der må som udgangspunkt kun deltage 10 personer i disse arrangementer.

 

  • Muligheden for at være 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år afskaffes. Der må som udgangspunkt kun deltage 10 personer i sådanne aktiviteter.

 

  • De nuværende undtagelser om bl.a. almindelige ophold og færden på arbejdspladser og professionelle idrætsudøvere fastholdes. Professionelle idrætsarrangementer i de berørte kommuner skal således afvikles uden tilskuere.

Regeringen lægger op til, at virksomheder og institutioner på kulturområdet i de syv nordjyske kommuner får adgang den generelle kompensationsordning for selvstændige og faste omkostninger i den periode, hvor der er skærpede restriktioner i kommunerne. Det svarer til situationen i foråret. Virksomheder mv., der har nedgang i omsætning på mindst 30 pct. i perioden, kan få dækket en del af deres faste omkostninger. Hvis virksomheder mv. tvangslukkes og ikke har nogen omsætning i perioden, kan de opnå kompensation på 100 pct. af deres faste omkostninger.

Tiltagene træder i kraft fra mandag d. 9. november og gælder til og med d. 3. december.

Danske Svømmebade sender varme tanker til de berørte svømmebade, som endnu engang skal lukke deres faciliteter for offentlig afgang. Det er en hård tid for medarbejderne og de gæster, som nu igen må undvære deres træning i vand.

Vi bakker naturligvis op om regeringens tiltag, da sikkerhed og sundhed går forud for alt, men vi fortsætter med at gøre lovgiverne på vores område opmærksom på, at det ikke er alle mennesker, der har et reelt alternativ til svømmehallen og de effekter, som vandtræning har.

Få det fulde overblik over de lokale restriktioner her

 

Vi følger fortsat situationen tæt og melder ud, når vi ved mere.

Casper Holm Skrevet af Casper Holm