Dansk Svømmebadsteknisk Forening er i dialog med kulturministeren



Fase to af genåbningen af Danmark er på trapperne, og mens vi alle venter i spænding på at høre om genåbningsplanerne for idræts- og fritidsområdet, har Dansk Svømmebadsteknisk Forening været i dialog med kulturminister, Joy Mogensen (S).


Af Anita Leth Jensen, Dansk Svømmebadsteknisk Forening


I DSF er vi af den klare overbevisning, at de danske svømmebade er i stand til at genåbne på forsvarlig vis. Derfor var det også glædeligt, da vi modtog en invitation fra Kulturministeren til et opstartsmøde med henblik på den gradvise, kontrollerede genåbning af Danmark på kultur- og idrætsområdet.

På et fællesmøde torsdag d. 30. april blev Dansk Svømmebadsteknisk Forening sammen med andre interessenter fra kultur,- idræts- og foreningslivet orienteret om arbejdet med genåbningen og den videre proces. På mødet kunne Joy Mogensen løfte sløret for, at der allerede i den kommende uge skal udarbejdes en række anbefalinger til en forsvarlig genåbning, som skal sendes videre i systemet. Anbefalingerne skal inddrages i de kommende partilederforhandlinger på kultur- og fritidsområdet. Det arbejde skal Dansk Svømmebadsteknisk Forening bidrage til.

Kulturministeriet har i lighed med andre ministerier besluttet at nedsætte en række arbejdsgrupper, og da kultur- forenings- og idrætsområderne favner bredt, er det videre arbejde opdelt med arbejdsgrupper i en række underspor ud fra fagfællesskaber.

Dansk Svømmebadsteknisk Forening er placeret i gruppen idræt og skal i tæt dialog med IFFD, DIF, DGI, Firmaidrætten, Dansk Fitness og Helse Organisation, KL samt DBU diskutere forberedelsen af genåbningen af Danmark på kultur- og idrætsområdet.

Dansk Svømmebadsteknisk Forening kommer med anbefalinger
Formålet med grupperne er, at de relevante partnere har en dialog om, hvordan der kan sikres en ansvarlig genåbning på deres respektive områder. Grupperne skal desuden skabe overblik over hvilke problemstillinger og spørgsmål, der uundgåeligt opstår undervejs i tilknytning til en sådan genåbning, så udfordringer kan håndteres løbende. En opgave, som formand i Dansk Svømmebadsteknisk Forening, Lars Norring ser frem til at tage fat på.

- Det er yderst positivt, at Dansk Svømmebadsteknisk Forening får lejlighed til at præsentere vores synspunkter til en forsvarlig genåbning. Vores bidrag til arbejdsgruppen er en række anbefalinger, som er i alle vores medlemmers interesse. Håbet er, at vi med vores rådgivning kan vise myndighederne, at vi er i stand til at genåbne forsvarligt.

Næste møde i arbejdsgruppen finder sted mandag d. 4. maj. På møderne deltager, foruden de nævnte idrætssamarbejdspartnere, også repræsentanter for Kulturministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet, Skatteministeriet samt Slots- og Kulturstyrelsen.

Casper Holm Skrevet af Casper Holm
Relaterede nyheder
DSF søger afklaring på udendørs svømmefaciliteter

Hvornår må landets friluftsbade og svømmesøer åbne dørene for sæsonens første gæster? Det søger DSF svar på i forlængelse af regeringens genåbningplan.

Læs mere
Landets svømmehaller skal genåbnes tidligere end planlagt

Ud fra et økonomisk og sundhedsmæssigt perspektiv er det afgørende vigtigt, at landets svømmebade åbnes på denne side af sommerferien. Sådan lyder det fra Dansk Svømmebadsteknisk Forening og IFFD.

Læs mere