Stort videnssamarbejde går ind i sin afgørende fase



En stor spørgeskemaundersøgelse skal i 2021 kigge nærmere på indeklima og energiforbrug i danske svømmebade. Foto: Rune Johansen, Ringkøbing Svømmehal

Danske Svømmebade er gået sammen med LOA og Dansk Svømmeunion om en videnHUB, der skal sikre ny viden om fremtidens svømmevaner og -anlæg. Arbejdet er så småt gået ind i sin afgørende fase, og samarbejdspartnerne forventer at lancere en række interessante resultater i foråret 2021.


Af Casper Holm, Danske Svømmebade

Interessen for svømning er stor.

Derfor er et partnerskab med fem stærke aktører gået sammen om at udvikle en VidenHUB, der skal samle viden om de danske svømmefaciliteter og svømmevaner for at løfte det fremtidige udviklingsarbejde.

Arbejdet har været undervejs i et stykke tid og er ad flere omgange blevet sparket til hjørne på grund af coronakrisen.

Siden efteråret 2020 er arbejdet dog blevet intensiveret. Det betyder, at VidenHUB’en i foråret forventer at præsentere en række resultater, der bl.a. omhandler danskernes vandaktivitets- og svømmevaner, danskernes brug af svømmefaciliteter samt en analyse af faciliteter til svømning og vandsport.

Lars Norring, formand for Danske Svømmebade, glæder sig til at præsentere delresultaterne og håber, at de på sigt kan få betydning for den måde, vi drifter og udvikler vores svømmeanlæg på.

- Vi ser utrolig meget frem til at kunne løfte sløret for nogle af de ting, vi har arbejdet på i det seneste års tid. Vores undersøgelser har været vidt omkring og sætter fokus på mange relevante problemstillinger, som vil komme branchen til gavn. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, lyder det fra formanden.

Energiforbrug og klima i de danske svømmeanlæg
En anden og meget vigtig del af arbejdet bliver en undersøgelse af energiforbruget og klimaet i danske svømmeanlæg.


Onsdag den 10. februar har Lars Norring og kompagni sendt en spørgeskemaundersøgelse rundt til samtlige anlægsledere og driftsfolk i organisationens medlemsdatabase.

Spørgeskemaundersøgelsen kigger nærmere på energiforbrug og indeklima med det formål at finde frem til forbedrende tiltag, der kan reducere driftsomkostninger og CO2-udledning.

Det er med andre ord en vigtig undersøgelse, som Lars Norring på det kraftigste vil opfordre til, at man får udfyldt.

- Det er ingen tvivl om, at spørgeskemaundersøgelsen er en tung opgave, men den er utrolig vigtig. Den er vigtig i den forstand, at vi har brug for et nuanceret og detaljeret datagrundlag for at kunne præsentere tiltag, der har en effekt, når det kommer til bæredygtighed og energiforbedring. Derfor håber jeg, at vores medlemmer vil tage sig tid til at udfylde spørgeskemaet.

Hvis du ikke har modtaget et link til spørgeskemaundersøgelsen, kan du kontakte Aline van Bedaf på aline.bedaf@idan.dk eller Danske Svømmebade på kontakt@svommebad.dk 

Læs mere om VidenHUB'en herunder:

Casper Holm Skrevet af Casper Holm
Relaterede nyheder
DSF indgår projektsamarbejde om fremtidens svømmevaner
Dansk Svømmebadsteknisk Forening har over en periode på to år afsat midler til at undersøge fremtidens svømmevaner. Det gør man i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden og Dansk Svømmeunion.
Læs mere
Aabenraa påbegynder arbejdet med fremtidens svømmehal

Kultur og fritidsudvalget i Aabenraa anbefaler, at der frigives penge fra budgettet, så kommunen kan begynde planlægningen af byens nye svømmehal tidligere end planlagt.

Læs mere